Boligkonferansen Bolig for alle

Publisert: 
30.9.2024
Foto: 

Vi arrangerer stor boligkonferanse i Oslo. Gratis og adgang for alle!

For hundre år siden sto fagbevegelsen – Kristiania Faglige Samorganisasjon, bygningsarbeidernes fagforeninger og Oslo Leieboerforening – i spissen for å peke ut en ny retning for sosial boligbygging. Trangboddhet og boligmangel hadde gjort boligspørsmålet til et brennende samfunnsproblem som bare lot seg løse gjennom kollektive ordninger.

I dag har ikke en vanlig fagarbeider råd til å kjøpe seg en bolig i de sentrale områdene, hvor arbeidsplassene ligger. Bolig kostnadene er uansett så store at de fører til en reell nedgang i husstandenes kjøpekraft.

Det er på høy tid med en ny boligpolitikk. Det må selvsagt bygges flere boliger, men det må også etableres en ikke-kommersiell leiesektor med langvarige og stabile leieforhold, og det må tas i bruk subsidier for å oppnå dette.

Derfor har de samme aktørene – LO i Oslo, Leieboerforeningen og Fellesforbundets bygningsarbeiderforeninger i de tre største byene – funnet sammen igjen og vil arrangere boligkonferansen Bolig for alle

Konferansen finner sted i Samfunnssalen, Arbeidersamfunnets plass i Oslo, 8. oktober kl 9.00-15.30.

Roger Bjørnstad fra LO kommer, det samme gjør Christian Justnes fra Fellesforbundet og Anne-Rita Andal fra Leieboerforeningen, arktekt Arild Eriksen og representanter fra Dønhaugstiftelsen og fra tidsskriftet Ny Boligplan. Gode innledninger, politikerdebatt og representanter fra fagbevegelsen som vil peke ut veien videre.

Påmelding via v¨år arrangementside.

Les flere nyheter